Kosár

Az Ön kosara üres.

Segítség porzsák kereséshez

Az első lépés: A porszívó típusa

 

Rengeteg emberben az a kép él, hogy van a porszívó, és kell bele a porzsák, ami mindegy milyen. Ennél nagyobbat persze nem is tévedhetnek. Sajnos a Magyarországon forgalomban lévő porszívókhoz kb. 300 különböző porzsák típus való. Azt, hogy ezek közül a mi porszívónkba melyik kell, nem könnyű kitalálni. Első lépésként a típus és a modell számot kell megtalálni, ez valószínűleg a porszívó alján található táblácskán lesz. Ha ez a matrica lekopott, elveszett, a legtöbb esetben akkor is tudunk segíteni. Legjobb, ha a régi porzsákot lefotózza, leméri a kartont (vagy behozza), (nem gond, ha tele van a zsák), mert abból mi már felismerjük a típust. Ha nincs meg a régi porzsák, akkor javasoljuk, vegyék fel a kapcsolatot velünk telefonon, és együtt kinyomozzuk.

 

Második lépés: A porzsák anyaga

 

  • Vászon (textil) üríthető porzsák:

Sokak kedvence, pont azért, mert gazdaságos. Ha megtelt, akkor elég kiüríteni, kirázni vagy kimosni, és használhatjuk is újra. A felszívásra kerülő nagyobb és keményebb tárgyak, pici nedvesség sem szakítják ki. Gyakorlatilag itt vége is van az előnyöknek. A porzsák ürítése nem kellemes feladat, a hónapok alatt összegyűlt por, szösz és szemét az ürítés közben szétszáll, a legjobb, ha a lakástól/háztól jó messze kezdjük el üríteni, utána pedig még át is öltözhetünk, mielőtt visszavinnénk a ruhánkkal a por egy részét a lakótérbe. A textil szálai közti pórusokat eltömi a megmaradó por, ami rontja a levegő-áteresztő képességet, és a por egy része könnyen visszakerül a légtérbe, illetve a motorvédő szűrők is gyorsabban elhasználódnak, gyakrabban kell cserélni őket. Ezek a porzsákok gyárilag belülről bolyhozottak a jobb pormegkötés miatt, de mosás során ezek a bolyhok eltűnnek, néhány mosás után a szűrőképesség erősen csökken. Javasoljuk, hogy ha a belső bolyhokat már nem látjuk, illetve a zsák anyaga kezd elhasználódottnak látszani, kikopni, kívülről is elpiszkolódik, akkor cserélje le.

 

 

  • Papír porzsák:

A papír porzsák talán legelterjedtebb. Előnye, hogy nem kell takarítani, ha megtelt, egyszerűen cseréljük. Jó levegő-áteresztő, viszont a port hatékonyan szűri, megkímélve a szűrőket és a porszívó egyéb alkatrészeit. Sokan próbálják ezeket is üríteni, amit viszont senkinek nem ajánlunk, a papír könnyen elszakad ( észre se vesszük) és mindent kezdhetünk elölről. Hátránya, hogy a nagyobb, élesebb felszívott tárgyak könnyen kiszakíthatják, valamint az esetleg felszívott nedvesség hatására is meggyengül, kiszakad. A mikroszálas zsákokhoz képes a szűrési hatékonysága gyengébb.

 

 

 

  • Mikroszálas porzsák ( szintetikus):

Elértünk a porzsákok Forma-1 kategóriájához. Mint a papír porzsákot, ha megtelik, csak kivesszük és eldobjuk. Sűrűn szőtt, 3 vagy 5 rétegű, mikroszálas anyagból készülnek úgynevezett nemszőtt technológiával, ami azt jelenti, hogy a szálak nem rendezetten, hanem véletlenszerű elhelyezkedésben fekszenek egymáson, polipropilén és poliészter alappal, amiből adódóan egy rendkívül apró pórusméretű, rugalmas porzsákot kapunk, ami akár 30-40%-kal több port képes magában tartani, ami felszívott éles tárgyak vagy nedvesség hatására sem szakad ki. Jó levegő-áteresztő, viszont a port hatékonyabban szűri mint a papír, megkímélve a szűrőket és a porszívó egyéb alkatrészeit. A motort kevésbé terheli a többi porzsák típushoz képest. Kialakításának köszönhetően pedig még a porszívó szívóteljesítményét is javítani, emelni tudja. Akinek ez még nem lenne elég elmondhatjuk, hogy extra feltételekhez is gyártanak mikroszálas porzsákokat, például kisállattartóknak a szagokat jobban megkötő, allergiásoknak a poratkák hatékonyabb kiszűrésére képes típusokat. Hátrány? Talán csak az ára lehet, bár a papírnál gazdaságosabb, mivel nem kerül annyival többe, mint amennyivel tovább tart.

 

 

Harmadik lépés: Keresés az áruházban

 

A keresés mezőbe (az oldal tetején jobb oldalt találjuk) írjuk be a porszívó márkáját és típusát. Például:  PROGRESS P 56 és a számunkra megfelelő porzsákot tegyük a kosárba. Ha elsőre nem találnánk meg a keresett típust, próbáljuk a típust kötőjel nélkül, esetleg a betű és számjegyeket különírva beírni.
Bátran kérdezzék ügyfélszolgálatunkat, nagy örömmel segítünk a helyes típus megtalálásában!

 

Remélem, sikerült segíteni a választásban és elégedett vevőink között üdvözölhetjük Önt is. További kérdése merülne fel keresse online ügyfélszolgálatunkat (az oldal jobb alsó sarkában lévő chat-ablak) vagy telefonon keresse munkatársunkat a 06-31-325-8827-es mobil telefonszámon, vagy írjon e-mailt az info@salgoporzsak.hu e-mail címre.