Segítség porzsák kereséshez

Az első lépés: A porszívó típusa

 

Rengeteg emberben az a kép él, hogy van a porszívó, és kell bele a porzsák, ami mindegy milyen. Ennél nagyobbat persze nem is tévedhetnek. Sajnos a Magyarországon forgalomban lévő porszívókhoz kb. 300 különböző porzsák típus való. Azt, hogy ezek közül a mi porszívónkba melyik kell, nem könnyű kitalálni. Első lépésként a típus és a modell számot kell megtalálni, ez valószínűleg a porszívó alján található táblácskán lesz.

 

Második lépés: A porzsák anyaga

 

  • Vászon (textil) porzsák:

Sokak kedvence, pont azért, mert gazdaságos. Ha megtelt, akkor elég kiüríteni, kimosni, és használhatjuk is újra. A felszívásra kerülő nagyobb és keményebb tárgyak sem szakítják ki. Gyakorlatilag itt vége is van az előnyöknek. A porzsák ürítése nem kellemes feladat, a hónapok alatt összegyűlt por, szösz és szemét az ürítés közben szétszáll, a legjobb, ha a lakástól/háztól jó messze kezdjük el üríteni, utána pedig még át is öltözhetünk, mielőtt visszavinnénk a ruhánkkal a por egy részét a lakótérbe. A textil szálai közti pórusokat eltömi a megmaradó por, ami rontja a levegő-áteresztő képességet, és a por egy része könnyen visszakerül a légtérbe, illetve a motorvédő szűrők is gyorsabban elhasználódnak, gyakrabban kell cserélni őket.

 

Textil porzsák

 

  • Papír porzsák:

A papír porzsák talán legelterjedtebb. Előnye, hogy nem kell takarítani, ha megtelt, egyszerűen cseréljük. Jó levegő-áteresztő, viszont a port hatékonyan szűri, megkímélve a szűrőket és a porszívó egyéb alkatrészeit. Sokan próbálják ezeket is üríteni, amit viszont senkinek nem ajánlok, a papír könnyen elszakad ( észre se vesszük) és mindent kezdhetünk elölről. Hátránya, hogy gazdaságtalanabb mint a vászon, illetve a nagyobb, élesebb felszívott tárgyak könnyen kiszakíthatják, valamint az esetleg felszívott nedvesség hatására is meggyengül, kiszakad.

 

 

Papir porzsák

 

  • Mikroszálas porzsák ( szintetikus):

Elértünk a porzsákok Forma-1 kategóriájához. Mint a papír porzsákot, ha megtelik, csak kivesszük és eldobjuk. Sűrűn szőtt 5 rétegű, mikroszálas anyagból készülnek, polipropilén és poliészter alappal, amiből adódóan egy rugalmas porzsákot kapunk, ami akár 30-40%-kal több port képes magában tartani, a felszívott éles tárgyak vagy nedvesség hatására sem szakad ki. Jó levegő-áteresztő, viszont a port hatékonyabban szűri mint a papír, megkímélve a szűrőket és a porszívó egyéb alkatrészeit. Kialakításának köszönhetően pedig még a porszívó szívóteljesítményét is javítani, emelni tudja. Akinek ez még nem lenne elég elmondhatjuk, hogy extra feltételekhez is gyártanak mikroszálas porzsákokat, például kisállattartóknak a kutya-macska szőr, allergiásoknak a poratkák hatékonyabb kiszűrésére képes típusokat. Hátrány? Talán csak az ára lehet, bár a papírnál gazdaságosabb, mivel nem kerül annyival többe, mint amennyivel tovább tart.

 

Mikroszálas antialergén

 

Harmadik lépés: Keresés az áruházban

 

A keresés mezőbe (az oldal tetején jobb oldalt találjuk) írjuk be a porszívó márkáját és típusát. Például:  PROGRESS P 56 és a számunkra megfelelő porzsákot tegyük a kosárba. Ha elsőre nem találnánk meg a keresett típust, próbáljuk a típust kötőjel nélkül, esetleg a betű és számjegyeket különírva beírni.

 

Remélem sikerült segíteni a választásban és elégedett vevőink között üdvözölhetjük Önt is. További kérdése merülne fel keresse online ügyfélszolgálatunkat (az oldal jobb alsó sarka) vagy telefonon keresse munkatársunkat a 06-32-742-729 -es telefonszámon, info@salgoporzsak.hu e-mail címen.